Naar overzicht
Gerealiseerd
Specials
Particulieren
Woudrichem, Almkerk

In het Nederlandse rivierenland vind je een groot aantal kastelen. Het gebied was natuurlijk van grote economische en militaire waarde. Op de grens van Holland, Brabant en Gelderland zijn enkele van de bekendste van ons land te vinden, zoals Loevestein en Ammersoyen. Geen kasteel is gelijk aan een ander, maar ze hebben veel kenmerken gemeen. Zo’n archetype hadden wij voor ogen toen er begonnen werd met de eerste schetsen van Slot Oosterburg en Slot Zuiderburg in Woudrichem. Een gebouw met een enerverend samenspel tussen de elementen gratie en kracht. Twee hoofdtorens rijzen uit het water op en steken naar de hemel. Een herkenbaar silhouet dat zowel op grote afstand als vanaf de voet van het gebouw moet boeien en binden. Daartussen de lagere bouwmassa’s gevangen tussen muren met kantelen. Gebaseerd op de in Woudrichem gerealiseerde kastelen, is Slot Almzicht ontworpen. 

Kastelen hebben een weerbaar karakter. Massieve muren met kleine vensteropeningen, schietgaten en kantelen. In de muren zijn grote wonden geslagen en door die openingen ontstaat het contact tussen binnen en buiten. Die gaten in het metselwerk worden vervolgens gevuld met transparante, lichte materialen. Ruime terrassen zijn als belegeringstorens en stellingen tegen de muren van het kasteel opgesteld. Ondanks al die littekens van de strijd behoudt het kasteel zijn kracht en trots.

- ir. Frank Ruiter is architect van Slot Oosterburg (Woudrichem), Slot Zuiderburg (Woudrichem) en Slot Almzicht (Almerk)

Impressie Slot Zuiderburg (Woudrichem)
Hieronder een impressie van het appartementencomplex.

Slot Zuiderburg, Woudrichem
Slot Zuiderburg bestaat uit 7 appartementen, onderverdeeld in 6 slotwoningen en 1 penthouse.

 

Contact opnemen met Tankens?

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Vul een bericht in
Vul een bericht in
Je dient akkoord te gaan